Slip traumatiske oplevelser (f.eks fra skolen, skilsmisse og andet)

Traumatiske oplevelser – behandling

Flere børn og unge slæber rundt på en tung bagage af oplevelser, som påvirker deres skolegang, skolemotivation og selvværd. Det kan være unge og teenagere, der har skiftet skole en eller flere gange – måske pga mistrivsel, mobning eller andet, og som bærer alle disse oplevelser med sig til den nye skole og med ind i de nye relationer.
Det kan også være unge, der i deres liv har været igennem traumatiske oplevelser, f.eks. i forbindelse med skilsmisse, dødsfald, overfald, indbrud, voldtægt eller oplevelser i lettere eller voldsommere kategorier.
Lige meget, hvad årsagen til den traumatiske oplevelse er, er det fælles for dem, at de sidder fast i os – i vores nervesystem. Mange kan derfor genkalde sig de samme følelser fra oplevelsen bare ved at fortælle om den. Dette vidner om, at oplevelsen ikke er sluppet, men er gemt i kroppen.

I SofusHuset bruger jeg en teknik, der hurtigt og effektivt fjerner alle følelsesmæssige ladninger fra disse oplevelser og giver dig den energi tilbage, som har været bundet i oplevelsen.

Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du har et barn (eller du selv) har brug for at få ryddet op i traumatiske oplevelser.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Det kan være en udfordring og et problem, at oplevelserne lagres i os, fordi sådanne oplevelser optager og lægger beslag på en stor mængde af vores samlede energi.

Man kan sige, at traumatiske oplevelser beslaglægger den energi, man brugte på oplevelsen og kroppen frigiver den ikke igen, med mindre man gør noget aktivt for at slippe oplevelsen. At tage en beslutning om at slippe oplevelserne hjælper sjældent. Det er oftest det samme som at skubbe mindet om den/dem ind under gulvtæppet. Dette får man ikke sin energi tilbage af, og oplevelsen kan dukke op igen når som helst, hvis man oplever noget lignende på et senere tidspunkt. Her vil den nye oplevelse blive forstærket af erindringen om den gamle, hvis ikke denne er fjernet.

Mulige konsekvenser ved ophobede traumatiske oplevelser

Udfordringen ved at have ubehandlede traumatiske oplevelser liggende i sin mentale bagage er, at de kan begynde at styre os ubevidst hen i en bestemt retning, som ikke er god for os.
Et eksempel kan være traumatiske oplevelser i skolen.
Børn og unge, der f.eks. er blevet holdt udenfor og har oplevet mobning og ubehagelige oplevelser over en periode, har det med at begynde at forvente, at det er sådan andre har det med dem. Denne forventning kan derfor påvirke deres selvværd negativt, når de kommer på en ny skole. De bærer de gamle oplevelser med sig i rygsækken og dermed tvivlen omkring og erfaringen med, at andre ikke vil dem. Derfor kan det være afgørende at få sluppet de ubehagelige traumatiske oplevelser og få bygget selvværdet, tilliden og roen op igen.

Angstfyldte traumatiske oplevelser

På samme måde kan en oplevelse, der har fremprovokeret angst hos et barn eller en ung, gøre den unge sårbar og skrøbelig fremadrettet. Angsten for at noget lignende kan ske igen sidder i kroppen og kan gøre den unge grådlabil/let til gråd og tage en masse af den unges samlede energi samt gøre barnet/den unge bange for f.eks. at begynde at græde midt i timen foran andre.

Sådanne oplevelser kan også ”bryde ud” flere år efter, hvis man oplever noget, der minder en om den ubehagelige eller traumatiske oplevelse, og pludselig får den unge en stærk efterreaktion og kan bryde helt sammen. Dette kan særligt forekomme i sårbare perioder af ens liv. Perioder, hvor man er træt, stresset, energiforladt eller på anden måde føler sig ude af balance. Derfor kan det være godt at rydde op og slippe eventuelle traumatiske oplevelser fra rygsækken.

Mange beskriver, at de føler sig meget lettere, gladere og trygge efter de har sluppet de ubehagelige oplevelser.

Ring til SofusHuset og hør, hvordan vi kan hjælpe dit barn (eller dig) af med ubehagelige og traumatiske oplevelser på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til SofusHuset på info@sofushuset.dk og bestil en tid.

Læs også

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bliv kontaktet