Test dit kernepotentiale og find ud af, hvad du er god til

Er dit barn i tvivl om, hvilken retning, der er den rigtige uddannelsesmæssigt, og ved han eller hun ikke rigtig, hvad der føles meningsfuldt og rigtig, så kunne det være en overvejelse at lade dit barn få testet sit kernepotentiale.

Hvad er kernepotentiale?

Vi er alle født med særlig evner og gaver, noget vi er gode til (vores kernepotentiale), men det er ikke altid, at vores skolegang og opvækst giver mulighed for at finde disse frem. Mange unge afslutter 9-10 års skolegang + gymnasie og efteruddannelse, uden helt at have fundet ud af, hvad de i virkeligheden er gode til og godt kan li’ at lave.

I SofusHuset kan en kernepotentiale-test guide dit barn i den rigtige retning.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Mange unge kommer i SofusHuset og får testet deres kernepotentiale
I SofusHuset kan dit barn få testet sit kernepotentiale, sine medfødte evner, og blive hjulpet i den rigtige retning.  

Test og samtale
Testen kombineres altid med en kvalificerende samtale med dit barn, der vil hjælpe dit barn til at spore sig mere ind på, hvad der ligger gemt af interesser. Selvom mange kommer ind i SofusHuset uden nogen som helst ide om, hvad de kan li’ eller har lyst til, opdager de næsten altid, via denne samtale, at der ligger vigtige og værdifulde informationer gemt inden i dem, som bare skal findes frem.

Hvordan tester man sit kernepotentiale?
Vores egen krop/vores celler rummer og gemmer al information om os – fra det øjeblik vi bliver født (faktisk allerede fra vores fostertilstand). Den husker alt og lagrer løbende vores oplevelser og erfaringer på vores ”cellehukommelses-harddisk”. Den ved, hvad vi kan li’, hvad vi ikke kan li’, hvad vi kan tåle og ikke tåle, og den rummer al information om vores kapacitet og potentiale. Denne information kan man hente frem.

I SofusHuset bruger vi særlige teknikker til at aktivere kroppens egen viden om sig selv, og derved er det muligt at spørge og få svar fra denne fantastiske kilde af information, viden og visdom.

Hvordan ved man, om man har fundet/ikke fundet sit kernepotentiale?
Dit kernepotentiale er, som nævnt ovenfor, det du er særligt god til – det, du har særlige evner indenfor, og som du derfor kan gøre og udføre med større lethed og glæde end andet. Noget, der falder dig mere naturligt og meningsfuldt end andre ting. Man kan som regel være sikker på, at man har fundet sit særlige kernepotentiale, hvis man føler sig glad, opfyldt og tilfredsstillet af det, man beskæftiger sig med – og senere i det liv, man lever. Hvis man føler, man bruger sine evner og den man er og får brugt alle de sider af sig selv, som man mærker, der trækker. Dvs. at din uddannelse/dit arbejde giver dig energi, gør dig glad og inspireret.

Sådan har jeg det ikke!
Hvis ikke du har det sådan – hvis du i stedet føler:

  1. Jeg bruger ikke mig selv rigtigt.
  2. Jeg har aldrig rigtig fundet ud af, hvad jeg er god til eller godt kan li’
  3. Jeg kan mærke, jeg har mere i mig, men får ikke brugt mig selv – eller 
  4. min uddannelse/mit job giver mig ikke mulighed for at bruge det, jeg kan
  5. Jeg er drænet for energi, når jeg kommer hjem, hver dag. (bemærk: dette kan også have andre årsager – f.eks. relationelle årsager, manglende selvværd, indlæringsvanskeligheder etc.)
  6. Jeg føler mig ikke glad og opfyldt af det, vi laver på uddannelsen.
  7. Jeg glæder mig altid til, det bliver weekend og ferie, så jeg kan slippe for skolen (dette kan også have andre årsager – se under pkt. 5)

Sådanne udsagn kan det være en stærk indikator på, at dit barn ikke har fundet og arbejder med sit kernepotentiale og måske ikke har fundet den rigtige uddannelse.
Bemærk: Man kan godt have fundet sit kernepotentiale, og arbejde med det, man elsker og samtidig føle sig udtrættet og stresset. Dette handler mere om, hvordan man generelt passer på sig selv og er opmærksom på sine grænser og behov. Dette kan man også få hjælp og vejledning til i Sofushuset.

Kontakt SofusHuset, hvis du tænker, at dit barn har brug for at få testet sit kernepotentiale, og få evt. hjælp til at finde ud af, hvilken uddannelse, der er den rigtige. Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du vil høre mere eller ønsker at bestille en tid.

Bemærk: Det er også muligt for voksne at få testet deres kernepotentiale. Se under menuen ”selvudviklingsforløb” / Test dit kernepotentiale / Voksne (den kan du også se her nedenfor)

Læs også

Bliv kontaktet