Test dit kernepotentiale / voksne

Vi er alle født med særlig evner og gaver, men de fleste af os afslutter 9-10 års skolegang, gymnasie og efteruddannelse, uden helt at have fundet ud af, hvad vi i virkeligheden er gode til og godt kan li’ at lave.

I SofusHuset kan du få testet dit kernepotentiale, dine medfødte evner, så du enten kan blive guidet i den rigtige retning arbejds-eller uddannelsesmæssigt eller kan få et skub (og hjælp til) at ændre arbejdsmæssig retning i livet, hvis du mærker et behov for at gå nye veje.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Hvordan tester man sit kernepotentiale? 

Vores egen krop rummer og gemmer al information om os. Den husker alt og lagrer løbende vores oplevelser og erfaringer på vores ”cellehukommelses-harddisk”. Den ved, hvad vi kan li’, hvad vi ikke kan li’, hvad vi kan tåle og ikke tåle, og den rummer al information om vores kapacitet og potentiale. Denne information kan man hente frem. 

Jeg bruger særlige teknikker til at aktivere kroppens egen viden om sig selv, og derved er det muligt at spørge og få svar fra denne fantastiske kilde af information, viden og visdom. 

Hvordan ved man, om man har fundet/ikke fundet sit kernepotentiale? 
Dit kernepotentiale er det, du er særligt god til – det, du har særlige evner indenfor, og som du derfor kan gøre og udføre med større lethed og glæde end andet. Noget, der falder dig mere naturligt og meningsfuldt end andre ting. Man kan som regel være sikker på, at man har fundet sit særlige kernepotentiale, hvis man føler sig glad, opfyldt og tilfredsstillet af det liv/arbejdsliv, man lever. Hvis man føler, man bruger sine evner og den man er, og får brugt alle de sider af sig selv, som man mærker, der trækker. Dvs. at dit arbejde giver dig energi, gør dig glad og inspireret. 

Sådan har jeg det ikke! 
Hvis ikke du har det sådan – hvis du i stedet føler: 

  • Jeg bruger ikke mig selv rigtigt.
  • Jeg har aldrig rigtig fundet ud af, hvad jeg er god til eller godt kan li’
  • Jeg kan mærke, jeg har mere i mig, men får ikke brugt mig selv – eller.
  • Mit arbejde giver mig ikke mulighed for at bruge det, jeg kan
  • Jeg er drænet for energi, når jeg kommer hjem, hver dag. Mit arbejde udtrætter mig. (bemærk: dette kan også have andre årsager)
  • Jeg føler mig ikke glad og opfyldt, når jeg er på arbejde
  • Jeg føler mig nedtrykt på arbejdet (dette kan også have relationelle eller andre årsager)
  • Jeg glæder mig altid til det bliver weekend og ferie, så jeg kan holde fri
  • Jeg kan ikke li’ det, jeg laver, det gør mig ikke glad – tværtimod

 

 

Så kan det være en stærk indikator på, at du ikke har fundet og arbejder med dit kernepotentiale.  
Bemærk: Man kan godt have fundet sit kernepotentiale, og arbejde med det, man elsker og samtidig føle sig udtrættet og stresset. Dette handler mere om, hvordan du generelt passer på dig selv og er opmærksom på dine grænser og behov. Dette kan du også få hjælp og vejledning til i Sofushuset.

Kontakt SofusHuset, hvis du har lyst til at få testet dit kernepotentiale, og evt få hjælp til at finde ud af, om dit job eller din uddannelse er det/den rigtige for dig. Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du vil høre mere eller ønsker at bestille en tid. 

Note: Mange unge kommer i SofusHuset og får testet deres kernepotentiale, fordi de ikke ved, hvilken uddannelse, de skal vælge og ikke ved, hvad de er gode til. Andre kommer for at få hjælp til at finde ud af, om de har valgt rigtigt – måske fordi de er i tvivl og ikke helt føler sig hjemme på uddannelsen eller i deres job.  

En kernepotentiale-test kan også være brugbar i forbindelse med karriereskift. 

Læs også:

Bliv kontaktet