Hjælp til eksamensangst

Eksamensangst

Vi ved alle, hvor meget eksamen og karakterer betyder i skole- og uddannelsessystemet. Desværre kan vi ikke altid regne med, at de karakterer vi får stemmer overens med det faktiske niveau, vi er på. Meget afhænger nemlig af, hvor gode vi er til at præstere i pressede situationer.

Dem, der lider af eksamensangst præsterer ofte dårligere, fordi nervøsiteten lammer dem, får dem til at miste overblikket, og gør dem ude af stand til at vise, hvad de egentlig kan.
Det er der heldigvis råd for.

Har dit barn (eller du) brug for hjælp til at komme af med eksamensangst, så kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@SofusHuset.dk

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Slut med black out

Vi arbejder med meget effektive teknikker, der gør, at du bl.a. aldrig mere vil opleve et blackout, når du står og skal præstere til en eksamen.

Læs mere om præstationsangst.

Eksamensangst hænger ofte sammen med præstationsangst, og angsten for at fejle. Det kan føles hårdt, sådan at blive målt og vejet med et tal. Ofte sætter mange lighedstegn mellem den de er, og de karakterer de får. Dette er en uheldig sammenligning, og man forstår pludselig godt, at indsatsen for de unge kan føles som uoverskuelig høj og presset stort, når de selv og deres identitet er på vægtskålen til en eksamen.

Mange unge i SofusHuset fortæller om, hvordan de føler, at de fejler som menneske og som studerende, hvis ikke de har klaret sig godt til en eksamen. Også selvom de ved, at de i virkeligheden kan meget mere, end de har fået lejlighed til at vise pga deres eksamensangst. Når tallet er givet således er også deres følelse af, hvem de er, og hvad de kan, fortæller de. Alene blikket fra de andre i klassen, når de må fortælle, at de har fået en dårlig karakter, kan være nedbrydende og hænge fast i erindringen i meget lang tid. Den sætter sig på de unges selvfølelse og følelsen af, hvem de er.
Dette er meget uheldigt, men heldigvis er der ikke noget, der ikke kan rettes op på igen med de teknikker vi arbejder med i SofusHuset mod eksamensangst.

Kontakt SofusHuset, hvis du vil vide mere eller vil bestille en tid på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk.


Eksamensangst behandling – fokus på selvværd

Det er en smule uhyggeligt, at eksamen har den betydning og påvirkning på mange af vores unge. Derfor arbejder vi også sideløbende med at løfte de unges selvfølelse og selvværd, når vi fjerner eksamensangst i SofusHuset. Følelsen af at tro på sig selv og på de evner man har er altafgørende i en eksamenssituation og skal derfor tages dybt alvorligt. Derfor har vi tildelt en del af pladsen i vores eksamensangstforløb til netop at løfte de unges følelse af at kunne og af at være gode nok, som de er. Dette giver erfaringsmæssigt en anden ro i præstationssammenhænge og har også betydning for, hvordan man håndterer, hvis ikke man præcis får den karakter, man håbede på.

Læs også

hjælp til eksamensangst

Eksamensangst – forløb

Teknikkerne vi bruger i SofusHuset til at fjerne eksamensangst er stærke og mærkbare med det samme, men lidt afhængig af, hvor dybt eksamensangsten stikker, kan det tage kort eller lidt længere tid at fjerne den. De korte forløb kan typisk håndteres på 2 x 2 timer, hvorimod de forløb, hvor eksamensangsten er forbundet med noget dybereliggende, tager lidt længere. Men de lidt længerevarende forløb mod eksamensangst løfter til gengæld også nogle måske tunge oplevelser eller erfaringer fra dit barns sind og kro, som vil føles som en stor lettelse for dit barn.

Vi ønsker alle at gøre det godt, og det betyder noget for de unges videre forløb og muligheder, at de klarer sig godt til eksamen. Derfor kan det være en stor fordel at give sit barn mulighed for at slippe eventuel eksamensangst via et forløb i SofusHuset.

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller du kan sende dine spørgsmål til
info@sofushuset.dk

Du kan også blot ringe og bestille en tid, hvis dit barn er klar til at få hjælp.

Bliv kontaktet