Healing – børn, unge voksne

Mange børn, unge og voksne er meget påvirket af stress i deres hverdag.  
Flere børn og unge føler sig presset i skolen og på uddannelsen og får skolevægring, og deres forældre kan have svært ved at navigere i både deres egen travle arbejdsdag og derudover at skulle håndtere de udfordringer, som deres børn gennemgår.

Mange forældre og voksne (generelt) går ned med stress, bliver sygemeldt og kan hverken være der for sig selv, deres børn eller familie.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

 Healing som mental og kropslig afslapning – et afbræk fra en travl hverdag 

I SofusHuset har vi mange års erfaring med Healing som afstressende og afslappende behandlingsform. En måde, hvor du eller dit barn (fra 8 år og op) kan finde tilbage til mere ro og balance samt mere overskud i hverdagen. (læs mere om healing nedenfor) 

Kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv på info@sofushuset.dk, hvis du eller dit barn trænger til et afslappende afbræk i en travl hverdag. 

Der heales på hospitaler i hele verden 

Der er ikke mange, der ved det, men healing anvendes på hospitaler over hele verden- herunder i Europa. Healingsformen hedder Therapeutic Touch og er udviklet af New York professor Dolores Krieger og healeren Dora Kunz, som en metode indenfor energetisk medicin. 

Metoden viste bemærkelsesværdige resultater, da den blev introduceret, men for at imødegå den skepsis, der også opstod fra patienterne over de ”svævende hænder” (behandleren står under healingen med hænderne et stykke over patientens krop), blev den tilpasset den form patienterne i øvrigt var bekendt med fra sygehusvæsnet. Den ændrede sig derfor til direkte håndspålæggelse og fik navnet Therapeutic Touch. 

Metoden indebærer bevidst styring af energi med behandlerens hænder, sådan at patientens egne helbredelsespotentialer aktiveres. Metoden har målbare og veldokumenterede effekter på patienterne og anvendes dels til at lindre og reducere smerter efter operationer, til at nedsætte behovet for smertestillende medicin, mindske stress, spændinger og angst mm.

Healingsform i Danmark udviklet af sygeplejerske 
I Danmark findes en tilsvarende healingsform under navnet Healing Touch. Denne er grundlagt af sygeplejersken Janet Mentgen i 1989, som supplement til traditionel medicin. Også her er der dokumentation for, hvordan berøringen kan hjælpe kroppens naturlige helbredende processer til at afbalancere og omdirigere energifelter, der er skabt af receptorerne i huden. Healing Touch tilbydes i Danmark som en efteruddannelse forestået af sygeplejersker. 

Tværfagligt syn på krop og sind 
De seneste årtier er videnskaben begyndt at operere mere tværfagligt, og således er der åbnet nye døre til at forstå sammenhængen mellem vores krop og sind samt mellem sind og sygdom. Nye tværfaglige videnskaber som PsykoNeuroImmunologi har belyst og dokumenteret årsagssammenhænge mellem stress, nervesystem og sygdom. Denne nye viden har affødt nye vinkler på og viden omkring, hvad der skal til for f.eks. at afhjælpe stress og sygdomme. Og her kommer bl.a. healing ind i billedet. 

Healing afhjælper stress og styrker immunforsvaret 
Som beskrevet ovenfor, kan healing afhjælpe og dæmpe stresshormonerne i kroppen, og derved hjælpe kroppen tilbage til en tilstand af mere, ro, afstresning og balance og derved booste kroppens eget immunforsvar. Dette kan være en stor fordel bl.a. i forbindelse med stressrelaterede tilstande og -sygdomme, men også i forhold til fysiske sygdomme og skader samt regenerering herefter. 

Det er dokumenteret, at langvarig stress sænker vores immunforsvar og dermed vore evne til at holde os selv sunde og raske.  

Børn, unge og healing – derfor er det godt
Børn og unge, der føler sig stressede eller mistrives i skolen/på uddannelsen mister ofte løbende det overskud, de har brug for – både i timerne samt i sociale sammenhænge. Dette overskud har de brug for, for at få hverdagen til at hænge sammen. En stresset hjerne har det desværre med at generere en overflod af bekymringstanker og tilmed katastrofetanker som ”hvad nu hvis…?”  Tanker, som kan gøre det vanskeligere at opretholde motivationen for og lysten til at gå i skole. Her har vi erfaring for i SofusHuset, at healing kan være en stor hjælp, fordi den giver hjernen og kroppen et tiltrængt ”time out”.

Børn og unge beskriver, hvordan de får mere energi og overskud i hverdagen efter en healing, og hvordan tankerne falder mere til ro. Healingen hjælper nervesystemet med at falde til ro, og dette beroliger hele systemet (krop og sind) og kan være en stor hjælp i pressede perioder. I særligt pressede tilfælde og perioder kan man med fordel komme og få healing af flere omgange. Healingen kan også bruges i terapeutisk øjemed, hvor barnet/den unge kan ligge ned under hele sessionen og tale om de ting, der dukker op i forbindelse med healingen. Det er der mange, der synes er dejligt og trygt.

Hvordan foregår en healing, og hvordan arbejdes der i praksis med kroppens energier? 

Vi ved i dag, at alt – herunder vores menneskelige krop består af 100% energi. Når vi bliver stressede, bekymrede, har smerter eller er syge, skabes der ubalancer i kroppen og i dette energifelt. Disse ubalancer kan bl.a. måles i energifeltet, der desuden styres og påvirkes af forskellige energicentre placeret forskellige steder i kroppens midte. 

Det er disse energicentre og dette energifelt, der arbejdes med under en healing. Ubalancer her, kan nemlig forårsage sygdom, træthed og lignende, fordi kroppens immunforsvar og evne til selvhealing bliver sat mere eller mindre ud af funktion. 

Healingens formål er at genskabe denne balance i kroppens energifelt, bl.a. igennem et beroliget nervesystem, så kroppen genopretter og øger sin egen naturlige healingskapacitet via et styrket immunforsvar.  

 

Sådan foregår en healing 

Healing foregår liggende– som oftest på ryggen, med mindre der skal tages hensyn til særlige fysiske udfordringer. I enkelte tilfælde kan healing foregå siddende, men den liggende behandling og -position finder de fleste mest afslappende.  

Healing er en bevidst styring – og ”modellering” af kroppens energifelter via bl.a. tanke og intention. Ovenstående forskning viser, hvordan denne behandlingsform påvirker kroppens fysiske tilstand ved en direkte kommunikation med kroppens nervesystem og stresshormoner. Formidling, flytning og ændring af energien foregår via behandlerens hænder – enten ved direkte og blid håndspålæggelse på særlige energipunkter eller med hænderne et stykke over kroppen – dvs. uden berøring. Som regel anvendes begge dele under en healing.   

Du ligger blot og slapper af med lukkede øjne (nogle børn vil helst følge med og se, hvad der foregår og ligger derfor med åbne øjne. Det vælger man selv). Healing foregår fuldt påklædt, og du kan få et tæppe over dig, hvis du ønsker det – det gør de fleste. 

Book tid til Healing 
Føler du dig stresset, og kunne du (eller dit barn) have brug for at komme ned i gear og få et dejligt og afslappende afbræk fra en travl og stressfuld hverdag, så book en tid til healing i SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk 

Hvor lang tid tager en healing? 
En healing kan aftales og skrædersyes efter dine behov – dog min. en time.  
Min egen anbefaling er min. 1,5 time, da det giver tid til kroppen, så den kan falde helt til ro.   
De fleste udtaler, at når de først ligger der og oplever healingens effekt, ville de ønske, at de kunne forsætte en time mere. 

Healing og samtale 
Flere vælger at kombinere en samtalesession med healing og flere kommer i 2-3 sammenhængende timer, hvilket er både meget virkningsfuldt, afslappende og meningsgivende. Flere finder det dejligt at tale om healingen og deres oplevelser med den efterfølgende, og det er ofte meget meningsgivende at kæde dette sammen med de temaer, der i øvrigt arbejdes med. 

Tag fri efter en healing – giv dig selv et velfortjent pusterum.  
Det anbefales, at man efter en healing har fri eller som minimum har en rolig periode, hvor man kan give kroppen lov til at mærke healingens effekt og den afslappende virkning, den har på kroppen.  

Kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk hvis du kunne få lyst til at opleve en healing og få et afslappende pusterum fra en måske stressfuld hverdag.  

Bemærk: 
Healing kan bestilles både som enkeltstående behandling, eller som et healingsforløb, hvor du får healing med den frekvens, der passer til dine behov. Antallet af gange aftales individuelt og efter ønske. Og som beskrevet ovenfor er det også muligt at kombinere healing med både samtale og andre former for terapi, der tilbydes på hjemmesiden. Ring eller skriv gerne, hvis du har spørgsmål. 

Se også:

Bliv kontaktet