Er dit barn skoletræt?

Mange børn og unge oplever i perioder, at energien og lysten til at gå i skole og gymnasiet er væk. Nogle kommer skævt ind på skolesystemet helt fra begyndelsen og udvikler løbende en massiv modstand mod alt, der handler om undervisning og krav.

Årsagerne til skoletræthed kan være mange, og det er vigtigt at finde ind til roden af modstanden og demotivationen og bygge barnet/den unge op derfra.

Det kan være noget så simpelt som uinspirerende undervisning i skolen, der får dit barn til at kede sig og miste interessen. Det kan også være dybereliggende årsager som f.eks. ensomhed, følelsen af at være udenfor, stress, mobning, skilsmisse, sorg og lign., der er skyld i den manglende energi og interesse.

Kontakt SofusHuset, hvis du har et skoletræt barn og har brug for hjælp. Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid. Vi skræddersyr forløb, der passer præcis til dit barns behov.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Skoletræthed-manglende mening

Særligt i teenageårene begynder vores unge at stille kritiske spørgsmål til det hele: Hvorfor skal jeg overhovedet gå i skole (indforstået: Jeg synes det er dødsygt, og jeg gider ikke), hvad skal jeg bruge ligninger til?, Hvad skal jeg med geografi – jeg har jo Google??
I virkeligheden er disse sunde spørgsmål og er udtryk for noget dybereliggende og vigtigt. Vores teenagere og unge er ved at vågne fra den mere simple barnetilværelse og kikker frem imod en tid, hvor der stilles meget større krav til dem, og samtidig er de ved at finde ud af, hvad de egentlig synes om det hele (og om sig selv), hvad der giver mening for dem, og hvad der ikke gør. Der dukker mange spørgsmål op i hovedet på de unge. Spørgsmål, der kan skabe forvirring, bekymring, utryghed og pres. Dette kan godt fremprovokere en skoletræthed, fordi det hele kan være svært at overskue for den unge.

De har brug for meningsfulde svar på, hvorfor skolen og det, de laver giver mening. Svar som skolen sjældent giver. Mange af vores børn og unge i SofusHuset giver udtryk for, at lærerne ikke kan give dem forklaringer på, hvad de skal bruge indholdet i de forskellige fag til ude i livet. Standartsvaret er ofte: ”Det er en del af pensum”.
Dette hjælper sjældent på skoletræthed. Samtidig – når de kommer lidt op i årene – kører hormonerne i frigear, og det relationelle kommer ofte til at overskygge alt andet.

Matematik og dansk ryger ned på ranglisten – overhalet indenom af intriger, indre frustrationer, pigefnidder og konkurrencementalitet vedr., hvem der er f.eks. er hanen i det klassemæssige hønsehus.

Denne naturlige udvikling i vores unges liv, tager skolen ikke helt højde for. Det er stadig matematik, dansk, tysk, fysik og andre fagfaglige fag, der fylder mest på skemaet, og det kan være svært for de unge at svinge sig op til disse timer, når hjernen, hjertet og ikke mindst kroppen vil noget andet.

Få hjælp til at håndtere dit barns skoletræthed

I SofusHuset kan du få hjælp til at håndtere dit barns skoletræthed. Vi har mange års erfaringer med at møde den unge lige præcis der, hvor den unge er, og dette åbner op for samtaler, der tager udgangspunkt i de briller, den unge ser verden med. Dette kan i sig selv være med til at nedtone skole-demotivationen og skoletrætheden. I kombination med stærke og effektive teknikker til at øge selvværd – personligt som fagligt og få vendt perspektivet på skolen og meningen hermed oplever vi, hvordan unge igen og igen finder tilbage på sporet samt finder accept af (og tilmed glæde) ved skolen og skolearbejdet igen (eller for første gang).

Uanset grunden til dit barns manglende skoletræthed, kan vi hjælpe dit barn tilbage på ret kurs og hjælpe med at finde eller genfinde læringsmotivation, livsglæde og mening afhængigt af, hvad dit barns behov er.

Ring til SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid. På www.sofushuset.dk kan du også bestille tider online – på nær den første samtale. Denne skal gerne aftales telefonisk eller skriftligt.

Læs også

Bliv kontaktet