De stille piger

Der er i de senere år opstået et nyt begreb, ”De stille piger”.

Begrebet dækker over flere ting. En del af denne gruppe unge piger har svært ved at folde sig selv ud på deres uddannelse. Svært ved at turde række hånden op. Svært ved det sociale og får ikke rigtig mulighed for at vise omverden, hvem de i virkeligheden er, og hvad de kan. De melder ikke ind på de sociale tilbud og holder sig ofte for sig selv. De får ofte at vide af lærerne, at de skal deltage mere i timerne, at de skal sige mere og byde mere ind, hvilket lægger yderligere pres på dem. De er nemlig ”stille” af en årsag.

Nogle i gruppen ”de stille piger” hører til dem, der har svært ved at sætte grænser for, hvornår nok er nok. De arbejder konstant med lektier og synes aldrig, det er godt nok, det de laver. De prioriterer lektier og opgaver over alt socialt og er derfor ikke en del af de sociale fællesskaber. Dette skaber ofte grobund for mistrivsel.

Dette kan du få hjælp til i Sofushuset. Ring på til 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Min erfaring i SofusHuset viser, at “de stille piger” har brug for at få løftet selvværdet og selvtilliden,  at lære at sætte pris på sig selv og det, de kan, at lære at sætte grænser for sig selv og værdsætte deres arbejde samt at have fokus på (og ind imellem støtte til), hvordan de skaber venskaber og bevarer dem. Dette kan hjælpe dem til en helt anden og meget mere harmonisk og rar hverdag i skolen / på uddannelsen.

”De stille piger” og præstationsangst
Ofte har vi også fokus på at fjerne præstationsangst i disse forløb og skabe en ro og tryghed i at være eksponeret/udstillet foran en klasse samt at kunne deltage mere i timerne.

Er dit barn en af ”de stille piger”, og tænker du, at hun kunne have brug for hjælp til at få en gladere, mindre stressende – og måske mere social hverdag, så kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk

Læs også

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Bliv kontaktet