Hjælp til præstationsangst

Præstationsangst – behandling

Rigtig mange børn og unge lider af præstationsangst, og der er desværre mange situationer i både skole og på gymnasiet samt på videregående uddannelser, hvor dette kan være et stort problem. Der skal læses højt for klassen, læreren forventer, at man markerer og rækker hånden op i timerne, og at man deltager i debatter i klassen, der skal fremlægges opgaver foran lærere og klassekammerater, og så er der selvfølgelig prøver/tests og eksamener.

Alle disse situationer kan få sveden til at pible frem og hjertet til at banke voldsomt hos mange. I de værste tilfælde får børn og unge decideret black out og besvimer midt i det hele. Andre kaster op, får ondt i maven, hovedet eller lignende. Dette rammer især selvfølelsen og stoltheden hos de fleste, og tanken om at skulle præstere igen en anden gang bliver som regel værre og mere uoverskuelig for hver gang.

I SofusHuset kan dit barn (eller du) få hjælp til at slippe denne præstationsangst. Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@SofusHuset.dk

Vi arbejder med meget stærke teknikker, der bl.a. også kan fjerne tidligere ubehagelige oplevelser fra nervesystemet, så de ikke ligger og påvirker dig negativt, næste gang, du skal præstere.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Dårlige erfaringer med præstationsangst har det med at forfølge os

Når vi har dårlige erfaringer med i rygsækken, dukker disse altid op i lignende situationer efterfølgende. Dvs., at hvis du tidligere er gået i panik eller helt i sort – f.eks. foran klassen eller til en prøve – , så vil kroppen hive disse erindringer frem, næste gang du igen skal præstere foran andre. Disse negative og ubehagelige erindringer kan være med til at låse os fast og gøre oplevelsen endnu værre fremadrettet. Hver eneste negativ oplevelse ”forurener” vores præstationsevne, De/oplevelserne gør, at vi tvivler endnu mere på os selv og gør det endnu sværere for os at præstere næste gang. Derfor kan det være en stor fordel at rydde op i sådanne oplevelser, når man skal fjerne præstationsangst.

Kontakt SofusHuset, hvis du vil vide mere eller vil bestille en tid på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk.


Det hjælper teknikkerne mod præstationsangst med

Teknikkerne der arbejdes med i SofusHuset klarer denne oprydning. De fjerner de negative og ubehagelige følelser fra tidligere dårlige oplevelser med præstationsangst, så man derefter kan huske tilbage på oplevelsen/oplevelserne uden at gennemleve og mærke de ubehagelige følelser, der var forbundet med den/dem. De fleste kender i praksis til, hvordan kroppen normalt lagrer og husker sådanne negative følelser. Hvis vi f.eks. har oplevet noget virkelig ubehageligt, hvor vi har været bange, angste, vrede eller har haft andre stærke følelser, så sker der det, – når vi husker tilbage på denne oplevelse – selv længe efter, at vi også genkalder os og husker de følelser, vi oplevede under oplevelsen.  Nogle gange endda ligeså stærkt. Dette er selvfølgelig en stor udfordring, når det handler om præstationsangst. Vi og vores børn har på ingen måde brug for at tilføre kroppen ekstra stres, når vi ser frem mod en præstations-krævende situation i skolen, på uddannelsen eller på arbejdet, som vi i forvejen frygter.

Dette undgår man, når man arbejder med disse teknikker mod præstationsangst. Her forsvinder den følelsesmæssige ladning fra oplevelsen, som sagt og frigiver derved en hel masse god energi. Energi man har god brug for, når man igen skal præstere foran andre.


Teknikker mod præstationsangst øger også selvværdet

Samtidig med oprydningen, løfter teknikkerne også dit selvværd og din følelse af at kunne samt din tro på dig selv og egne evner. De giver dig mere ro i præstations-situationen, og hjælper dig med at holde fokus og bevare overblikket – selvom der er pres på.
Der er også tricks, man kan bruge til at slippe stress midt under f.eks. en skriftlig prøve/test/eksamen eller lige før en fremlæggelse foran klassen, hvis nervøsiteten pludselig rammer og lammer. Det er rart og trygt at have et beredskab med sig i situationen.

Stress, headache and student in classroom with anxiety, mental health risk and burnout for study, e

”Det er bare så pinligt”

Den sætning hører jeg igen og igen i SofusHuset, når der arbejdes med præstationsangst.

Det er ikke rart at have oplevet, at ”klappen går ned”, og/eller, at man går i panik foran andre. Angsten for at tabe ansigt overfor andre, er noget af det værste de fleste børn, unge og teenagere kan forestille sig i skolen – i hvert fald hvis man skal tro de mange børn og unge i Sofushuset, som fortæller om deres ”værste mareridt foran klassen”.
Angsten for netop at tabe ansigt får derfor også mange til helt at blive hjemme fra skole på sådanne dage, hvor der skal fremlægges for at undgå presset.

Angsten for, at man ikke gør det godt nok og angsten for personligt nederlag, hvis noget fejler er særlig udtalt i teenageårene.
Særligt fordi unge ofte selv føler, at dårlige fremlæggelser og usikre præstationer kan betyde tab af både social- og faglig status i klassen.

Derfor bliver det en vigtig del af den daglige trivsel og det at føle sig tryg i skolen / på uddannelsen at få bugt med denne præstationsangst.

Kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65  eller skriv til info@sofushuset.dk. Hvis du har er barn eller en ung derhjemme, som har brug for hjælp til at slippe sin præstations angst.

Bemærk:
Vi hjælper også voksne!

Læs også

Bliv kontaktet