Slip din egen bagage – og få et bedre forhold til dit barn (og dig selv)

Kender du det, at du altid støder ind i de samme problemer med dit barn (eller din samlever;0)). Som om de lige præcis ved, hvilke knapper de skal trykke på? Og du ryger lige i med begge ben hver gang og mister dit temperament (og dig selv) eller lukker helt ned og går ind i dig selv?

Det føles som om, man kører på autopilot, som om man ikke selv kan styre sine reaktioner. Og faktum er, at det kan vi ofte heller ikke. Ikke medmindre vi bliver bevidst om, hvad det er præcis, der trigger os og hvorfor. Det kan du nu få mulighed for at finde ud af ved at lære nogle virkelig effektive øvelser, der fysisk ændrer nervebaner i din hjerne, når du laver dem. De virker!!

Kontakt SofusHuset på tlf 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du har spørgsmål eller ønsker at bestille en tid. Du kan også booke tider online på www.sofushuset.dk. Første samtale skal dog gerne aftale i telefonen eller skriftligt.

Har du spørgsmål eller ønsker du at bestille en tid?

Så er du meget velkommen til at ringe til SofusHuset

Kend dine triggerpunkter og årsagen til dem

At kende sine egne triggerpunkter og have mulighed for at gøre noget ved dem, kan dramatisk ændre din relation med dit barn (og dine relationer i øvrigt). Det er følelsen af igen at sidde i førersædet i sit eget liv og have mulighed for at have mere kontrol med sig selv og sine handlemønstre. At kunne håndtere sig selv og sine følelser i situationer, der ellers plejer at trigge dig.

Bliver du vred eller fryser du fast?

Når vi bare kører på autopilot og f.eks. lader vreden tage over, eller vi igen ender med at fryse fast i bestemte situationer uden af kunne handle eller respondere, som vi gerne vil, så sidder vi næsten altid tilbage med en følelse af frustration, skyld eller afmagt bagefter. En følelse af ikke at være i kontrol. Hvis vores reaktioner ikke er hensigtsmæssige, får vi det som regel også konstant at vide af vores omgivelser – enten vores børn eller partner. Og det i sig selv kan være ekstremt frustrationsskabende for os – særligt, fordi det ligger udenfor vores rækkevidde og som sådan blot opstår automatisk, uden vi kan styre det.

Derfor bliver vi også ofte selv vrede eller kede af det, når vi igen og igen spejles i det af vores familie eller omgangskreds. Samtidig kan vi – når det f.eks. handler om, at vi fryser fast i situationer, og ikke får sagt det, vi har på hjerte, blive indædte og føles os overvældede af følelser, som så ofte kommer ud på andre uhensigtsmæssige måder.

Derfor går det ud over samværet med dit barn
Når vi ikke selv er herre i eget hus, dvs, når vi ikke selv er i kontrol med vores tanke- og handlemønstre, kan vi heller ikke kontrollere kommunikationen med – og dermed relationen til vores børn. Så kører toget af sig selv – og vi kan blot ”stå på sidelinjen” og se, at det samme sker igen og igen.

Vores børn bliver ofte utrygge, når de mærker, at der er områder, vi som forældre ikke er i kontrol med. Særligt i forhold til måden vi kommunikerer med dem på. De kan blive bange og bekymrede. Eller også mærker de den indædte frustration pible ud fra os i andre sammenhænge, som måske heller ikke er berettigede eller forståelige for

dit barn. Vores børn ser og forstår jo ikke altid de ting, vi som forældre gemmer på og har sparet op igennem mange år.

Med andre ord, kan det være svært at få en ren, klar, tryghedsskabende og meningsskabende kommunikation med sit barn op at stå, hvis der ligger et eller flere områder i vores egen historik, der præger vores adfærd sammen med vores børn (og andre) negativt.

I SofusHuset kan vi lære dig, hvordan du med effektive ”hjerne-omkodningsøvelser” slipper sådanne triggerpunkter og får lettet din egen bagage, så du igen kan føle dig fri og lettet, som forælder og dermed bedre din kommunikation med dit barn og din familie i øvrigt. Ring på tlf. 70-70 50 65 eller skriv til info@sofushuset.dk, hvis du vil vide mere eller ønsker at bestille en tid.

Disse øvelser vil samtidig løfte dit selvværd mærkbart og give dig en helt anden ro, som forælder. En følelse af at være en god mor, en god far. En følelse af at gøre det godt (nok).

Vi styrter ofte rundt som forældre i et forpustet forsøg på at opretholde en nogenlunde ordnet hverdag for vores børn, hvor der er styr på madpakken, lektierne, hjemmet, opvasken, indkøbene oprydningen, skoletandlægen, svømningen, gymnastikken, fodbolden, og hvad ellers dit barn går til.

Vi er faktisk ofte ret stressede, os forældre. Og når vi så samtidig har nogle (indimellem) krævende børn/unge derhjemme oveni, som ikke gider deltage i det fælles, som stiller sig på bagbenene ved enhver form for krav og lign., så kan det i sig selv være svært ikke at tabe tråden ind imellem.

Bærer vi samtidig rundt på en historie og en opvækst, hvor vi måske ikke selv var vant til at blive lyttet til og bare skulle gøre, hvad der blev sagt, bliver vi instinktivt trigget, når vores børn, ”(som vi i forvejen ofte synes har det meget lettere, end vi selv havde det)”, stiller sig på bagbenene, er utaknemmelige eller måske ligefrem stiller yderligere krav. Så er det, at man lige tager den dybe indånding og ringer ind til SofusHuset og siger : Hjælp!

Jeg er klar med en teknik, som vil hjælpe dig til at få hul på nogle af de ting, du kan mærke trigger dig på uhensigtsmæssige måder. Dette vil give dig et helt andet overskud til at rumme, acceptere og håndtere dit barn derhjemme. Og det vil lette en stor del af den stress, du dagligt hober op og bærer rundt på.

Hvis du tænker, at dette kunne være noget for dig, så kontakt SofusHuset på tlf. 70-70 50 65.

Eller skriv til info@sofushuset.dk

Læs også:

Bliv kontaktet